چهار شرور مسلح در جریان رزمایش پاک‌سازی کویر بردسکن به هلاکت رسیدند قاچاقچیان بین المللی به ۵ سال حبس و ۶ هزار میلیارد جزای نقدی محکوم شدند دیدار محسنی‌اژه‌ای با مقام عالی قضایی پاکستان هانی کرده با اصابت ۲ گلوله پلیس بازداشت شد پیش‌بینی افزایش گردوخاک از دوشنبه در تهران اسامی برخی محصولات خوراکی غیرمجاز اعلام شد اعلام جرم دادستانی تهران علیه مدیران دو رسانه دستور ویژه وزیر آموزش و پرورش برای پیگیری حقوق دانش‌آموزان سنندجی عزل مدیر آموزش و پرورش ری درپی پرونده تعرض به دانش‌آموزان جزئیاتی از پرونده تعرض یک معلم به دانش‌آموزان در شهر ری نیسان آبی رکورد دار واژگونی در روز‌های بارانی/جایگزینی گاردریل‌ها با نیوجرسی در بزرگراه‌های پایتخت اصلاح آیین‌نامه تغذیه دانشجویان/اختصاص ۴ همت به حوزه تغذیه پلیس: آزارگر زنان تهرانی دستگیر شد + عکس متهم توقیف ۱۱ فروند قایق شوتی حامل سوخت قاچاق در خلیج فارس واریزی حقوق معلمان و فرهنگیان با احکام جدید / میزان افزایش حقوق معلمان

اولین علامت سرطان پروستات که باید جدی گرفته شود

متخصص اورولوژی گفت: سرطان پروستات یکی از سرطان‌های شایع بین مردان است که اگر به موقع تشخیص داده شود به آسانی قابل درمان خواهد بود.
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۸ - ۱۸ مهر ۱۴۰۰ - 2021 October 10
کد خبر: ۱۰۴۹۷۶

به گزارش راهبرد معاصر، شاهرخ جمالی جم متخصص اورولوژی در توضیح عوامل ایجاد کننده سرطان پروستات گفت: غده پروستات در حالت طبیعی به اندازه گردو است و در جلوی مثانه و در ابتدای راه مجاری ادرار مردان قرار گرفته است که در صورت اختلال در عملکرد در حالت‌های خوش خیم و بدخیم علائم ادراری را به همراه خواهد داشت. علامت‌های بزرگی خوش خیم پروستات معمولا از ۴۵ سالگی آغاز می‌شود و با بالارفتن سن میزان آن بیشتر می‌شود. سرطان پروستات هم تقریبا از همین سن آغاز می‌شود.

وی افزود: در حالت خوش خیم که پروستات بزرگ می‌شود و در حالت بدخیمی و سرطان، فرد با علائمی همچون کاهش زور و پرش ادرار و قطع و وصل آن، گیر کردن ادرار در ابتدای فرآیند خروج، عدم توانایی کنترل ادرار، افزایش تعداد مراجعه به دستشویی، بیدارشدن از خواب برای رفتن به دستشویی و گاهی خون در ادرار روبرو خواهد بود. گاهی اوقات هم بیمار هیچ علامتی ندارد و بیماری پروستات آن‌ها در هنگام انجام آزمایش‌های دیگر مشخص می‌شود.

جمالی جم با اشاره به غربالگری افراد جهت شناسایی سرطان گفت: غربالگری از سال ۲۰۱۲ کنار گذاشته شده، اما آقایانی که بالای ۵۰ سال هستند باید به پزشک اورولوژیست مراجعه کنند که با انجام آزمایش PSA اگر مشکلی باشد کنترل می‌شود، اما در خانواده‌هایی که مستعد سرطان پروستات هستند مردان باید از ۴۰ سالگی برای آزمایش و تشخیص مراجعه کنند.

متخصص اورولوژی کشورمان در مورد عواملی که می‌تواند مشکل پروستات را تسریع کند گفت: سیگار و مواد مخدر، غذا‌هایی با پروتئین بالا مثل گوشت قرمز و چاقی و شکم بزرگ از این موارد هستند، اما التهاب پروستات که اصطلاحاً پروستاتیک نام دارد در ایجاد بدخیمی بسیار موثر است. بزرگی خوش‌خیم پروستات به سرطان منجر نمی‌شود، چون سرطان، کناره‌های پروستات را درگیر می‌کند، ولی نوع خوش‌خیم آن وسط پروستات را درگیر می‌کند.

وی با اشاره به آقایانی که علامت ادراری دارند گفت: این افراد حتما باید به پزشک متخصص مراجعه کنند، چون ممکن است این افراد با بزرگی پروستات و یا پروستاتیک و یا بدخیمی پروستات درگیر شده باشند. پزشک با گرفتن شرح حال، معاینه و سونوگرافی کلیه‌ها و مثانه و آزمایش PSA اگر به نتیجه سرطان برسد MRI لگن و پروستات می‌دهد و برای مطمئن شدن نمونه برداری می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: اگر سرطان تایید شود بسته به مرحله آن درمان‌های مختلفی حتی بدون جراحی دارد. نکته مهم درمان به موقع است. سرطان پروستات یکی از سرطان‌های نجیب و قابل درمان است و سیر رشد آن بسیار کند است و اینکه در کالبدشکافی‌هایی که در کشور‌های غربی انجام شده ۴۰ درصد افراد بالای ۸۰ تا ۹۰ سال در هنگام مرگ، سرطان پروستات داشته‌اند؛ در عین حال که هیچ علامتی نداشته و به صورت طبیعی زندگی کرده‌اند./فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار